Škola Dokan BSK Členstvo Kurzy & Semináre Iga Ryu Kenpó Karate Karate pre deti Praktická sebaobrana Kobudó Ninjutsu Kyudo |
Citáty majstrov: |
Dnes je 30-12-2024, meniny má Dávid
|
Cviky na uvoľnenie ... | 18-11-15 |
Stvořme svět míru... | 03-06-15 |
Hariya Sekiun - najv... | 01-06-15 |
Zen je pochopenie se... | 30-05-15 |
Obi - história a tr... | 06-05-15 |
Krátka história sl... | 16112x |
História Goju Ryu I. | 11469x |
Filozofické aspekty... | 11382x |
Morio Higaonna - Maj... | 10532x |
Kata - umenie zjedno... | 8013x |
43% |
22% |
17% |
11% |
5% |
Mliečna ryža s makom
Potrebujeme
Recept
Po 5 minutách pridáme mlieko, poriadne premiešame a varíme ešte približne 5 minút, dokým nie je ryža mäkká. Nakoniec pridáme cukor a mak podľa chuti a poriadne zamiešame.
Jablkové čatní
Ingrediencie (4 porcie)
Recept:
Na spodok hrnca si nalejeme olej (asi 3 lyžice), potom pridáme koreniny – škoricu, zázvor, kurkumu, klinčeky, čili ( v zime môžeme dať trochu viacej čili ako v teplých mesiacoch) a štipku soli. Všetko to spolu premiešame a popražíme na miernom plameni. Keď sú koreniny popražené, pridáme nakrájané jablká, premiešame a spolupražíme.
Po chvíli pridáme cukor a necháme ho trochu skaramelizovať. Pražíme dokým jablká nezmäknú. Pridáme hrozienka. Potom postupne po malých množstvách pridávame vodu (množstvo zaleží od toho, aké riedke chcete čatní mať). Nechame variť na miernom plameni, aby jablká boli úplne mäkké, prípadne nakoniec ešte dosladíme.
Výsledok: